Predstavili prvo senzorično ocenjevanje piva pri nas

Ljubljana, 14. junija - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije je v sodelovanju z Inštitutom za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije letos organizirala prvo senzorično ocenjevanje piva. Na ocenjevanju je sodelovalo 20 pivovarjev iz vse Slovenije, ki so prijavili 43 vzorcev piva.

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Vodja projekta pri GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij Petra Medved Djurašinović.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Moderatoka Anita Jakuš.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Direktor Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije Bojan Cizej.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Direktor Zavoda za turizem, kulturo in šport Žalec Boštjan Štrajhar.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij Tatjana Zagorc.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Direktorica GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij Tatjana Zagorc.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, GZS.
Novinarska konferenca ob prvem slovenskem senzoričnem ocenjevanju piv.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Kot je pojasnila vodja projekta senzoričnega ocenjevanja Petra Medved Djurašinović, je prejete vzorce piva ocenjeval poseben strokovni panel.

Predsednik ocenjevalnega panela Iztok Jože Košir je ob tem pojasnil, da so za ocenjevanje prejeli široko paleto piv.

Rezultati ocenjevanja bodo predstavljeni na petkovem festivalu Naj piva Slovenije v Žalcu. Na dogodku bodo podelili znak Pivo odlične kakovosti ter razglasili najboljša piva po izboru novinarjev ter potrošnikov, je dejal direktor Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec Boštjan Štrajhar.

rbi/zc/zc
© STA, 2021