Svetovni dan namenjen razmisleku o prihodnosti varne hrane

Ljubljana, 7. junija - Svetovni dan varnosti hrane, ki ga vsako leto obeležujemo 7. junija, vabi k razmisleku o pomenu in prihodnosti varne hrane, poudarjajo na upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Ob tej priložnosti danes skupaj z državnim svetom in Evropsko mrežo deklaracije za hrano, tehnologijo, prehrano in zdravje pripravljajo posebno konferenco.

Ljubljana.
Kosilo, obrok.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Svetovni dan varnosti hrane je čas za razmislek o pomenu in prihodnosti varne hrane. Je priložnost za spodbujanje ukrepov za preprečevanje, odkrivanje in obvladovanje tveganj, povezanih s hrano, saj varnost hrane vpliva na prehransko varnost, zdravje ljudi, gospodarsko blaginjo, kmetijstvo, turizem in trajnostni razvoj, so poudarili na upravi.

mg/jb
© STA, 2021