V požaru v stolpnici v Londonu več poškodovanih

London, 7. maja - V eni od stanovanjskih stolpnic v Londonu je danes izbruhnil obsežen požar. Reševalci so oskrbeli 44 oseb. 19-nadstropna stolpnica ima fasado iz enakega materiala kot stolpnica Grenfell, ki je zgorela leta 2017, pri čemer je umrlo 72 ljudi.

Velika Britanija, London.
Gasilci pregledujejo škodo na 19-nadstropnem stolpnem bloku v New Providence Wharfu, kamor so v petek zjutraj poklicali londonsko gasilsko brigado (LFB) zaradi poročil o požaru. Več kot 100 gasilcev se je spopadlo z ognjem, ki je zajel blok, domnevno pokrit z oblogo.
Foto: dpa/STA

S požarom v stolpnici v četrti Poplar v vzhodnem Londonu se je skoraj tri ure borilo okoli 125 gasilcev. Dve osebi so zaradi vdihavanja dima prepeljali v bolnišnico, 38 odraslih in štiri otroke pa so oskrbeli na prizorišču. Ognjeni zublji so zajeli osmo, deveto in deseto nadstropje.

Požar je obudil spomine na tragedijo pred štirimi leti, ko je ogenj povsem uničil 24-nadstropno stolpnico Grenfell v zahodnem Londonu.

Približno petina fasade stolpnice, v kateri je danes izbruhnil požar, je pokrita z oblogami iz polietilena, ki je bil ključen dejavnik pri požaru v stolpnici Grenfell.

jk/vr/jk
© STA, 2021