Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po smrti temnopoltega osumljenca v Minneapolisu odstopila šef policije in policistka

Minneapolis, 14. aprila - V Minneapolisu sta včeraj odstopila šef policije predmestja Brooklyn Center Tim Gannon in policistka Kim Potter, ki je v nedeljo ustrelila 20-letnega temnopoltega Daunteja Wrighta med kontrolo prometa zaradi pretečene registracije avtomobila. Ustrelila naj bi ga po nesreči, ker je namesto elektrošoka uporabila pištolo.

ZDA, Brooklyn Center.
Žalovanje pred pomnikom Black Lives Matter za 20-letnim temnopoltim Dauntejem Wrightom, ki ga je 11. aprila med kontrolo prometa zaradi pretečene registracije njegovega avtomobila ustrelila policistka Kim Potter. Ustrelila naj bi ga po nesreči, ker je pištolo zamenjala za elektrošok.
Foto: dpa/STA

Pod streli policije je znova padel temnopolti Američan, kar je sprožilo nove proteste, med protestniki in policijo pa so v nedeljo in ponedeljek izbruhnili spopadi. Policija je v Brooklyn Centru aretirala okrog 40 ljudi.

Policijska patrulja je Wrighta v nedeljo ustavila zaradi pretečene registracije. Ugotovili so, da je bil zaradi lanskega incidenta s pištolo izdan nalog za njegovo aretacijo in ga skušali vkleniti, a jim je zbežal v avtomobil in skušal odpeljati, Potterjeva pa ga je ustrelila.

vb/rp/vb
© STA, 2021