Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V več italijanskih deželah odpravljajo stroge protikoronske ukrepe

Rim, 9. aprila - Italijansko ministrstvo za zdravje je danes sporočilo, da bodo v ponedeljek v deželah Lombardija, Piemont, Toskana, Emilija Romanja, Furlanija - Julijska krajina in Kalabrija zaradi izboljšanja epidemiološke slike odpravili stroge ukrepe za zajezitev novega koronavirusa.

Italija, Rim.
Zaradi strahu pred širjenjem bolj nalezljivih različic novega koronavirusa bodo v nekaterih delih Italije zaostrili protikoronske ukrepe, med drugim bodo zaprli bare in restavracije.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Omenjene dežele prehajajo iz rdečega v oranžno območje. To pomeni, da bo tam manj omejitev potovanj, odpirajo se trgovine, restavracije in bari pa bodo lahko še naprej prodajali hrano in pijačo samo za s seboj.

Od prihodnjega tedna v rdečem območju ostajajo samo še Dolina Aoste, Kampanija in Apulija ter Sardinija, ki je bila na seznam dodana danes.

Čeprav lastniki barov in restavracij postajajo vse bolj jezni zaradi zaprtja, nekateri so se ta teden v Rimu spopadli s policijo, odprtja gostinskih lokalov ni pričakovati pred naslednjim mesecem.

jk/spo/jk
© STA, 2021