Anamarija Lampič bronasta v sprintu na SP v Oberstdorfu

Oberstdorf, 25. februarja - Najboljša slovenska športnica lanskega leta Anamarija Lampič je osvojila bronasto medaljo v sprintu v klasični tehniki na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Oberstdorfu v Nemčiji. Zlato je osvojila Švedinja Jonna Sundling, srebro Norvežanka Maiken Caspersen Falla, Lampičeva je na tretjem mestu zaostala 2,35 sekunde.

Nemčija, Oberstdorf.
Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Oberstdorfu, podelitev medalj najboljšim tekačicam v sprintu v klasični tehniki.
Durgovrščena Maiken Caspersen Falla iz Norveške, svetovna prvakinja Jonna Sundling iz Švedske in tretjeuvrščena, slovenska tekačica Anamarija Lampič.
Foto: dpa/STA

Lampičeva, že pred SP je dokončno prvič v karieri osvojila mali kristalni globus za sprintersko zmago v svetovnem pokalu, je srebro zgrešila za vsega tri stotinke. V finalu je bila pred zadnjim delom preizkušnje na četrtem mestu, v zadnjih metrih pa je zanesljivo prehitela Švedinjo Johanno Hagström in se veselila brona.

Eva Urevc je izpadla v četrtfinalu. Slovenska predstavnika se nista uvrstila v izločilne boje. Vili Črv je bil v kvalifikacijah 48., Janez Lampič pa 55. med 159 tekači na startni listi.

alz/jz/alz
© STA, 2021