Pri Petrinji na Hrvaškem danes znova zmeren potres

Zagreb/Sisak, 14. januarja - Zmeren potres z magnitudo 3,2 je danes nekaj pred 8. uro znova stresel tla nedaleč od Petrinje, je potrdila hrvaška seizmološka služba. Tla v sisaško-moslavški županiji se tresejo vsak dan od konca decembra, ko je območje prizadel uničujoč potres z magnitudo 6,2. Doslej so prijavili škodo na več kot 33.600 objektih.

Hrvaška, Petrinja.
Posledice rušilnega potresa z magnitudo 6,2, ki je 29. decembra prizadel območje Petrinje, Siska in Gline. V potresu je umrlo sedem ljudi, nastala pa je tudi ogromna gmotna škoda. Tla na območju še vedno stresajo popotresni sunki.
Poleg popotresnih sunkov, ljudem nagaja tudi vreme.
Foto: Hina/STA

Pred današnjim zmernim potresom je evropski mediteranski potresni center sporočil, da so na območju sisaško-moslavške županije tudi minulo noč zabeležili nekaj šibkejših potresnih sunkov, med katerimi je imel najmočnejši magnitudo 2,1.

Do srede zvečer je bila škoda na objektih zaradi potresa prijavljena na 33.602 objektih, je sporočila sisaško-moslavška županija. Strokovnjaki, ki so doslej pregledali 15.647 stanovanjskih in gospodarskih objektov, so ocenili, da je v celoti neuporabnih skoraj 2300 poslopij.

gi/vr/mlj/mlj
© STA, 2021