Na posvetu o prihodnosti hibridnega izobraževanja

Ljubljana, 12. januarja - V organizaciji Sveta za razvoj SAZU je danes potekal spletni posvet o hibridnem izobraževanju v času pandemije covida-19 in po njej. Udeležence je nagovorila ministrica za izobraževanje Simona Kustec. Ocenila je, da so naše šole relativno dobro opremljene z vso IKT opremo, ki pa jo je treba zagotoviti pod enakimi pogoji za vse učence in zaposlene.

Ljubljana.
Nagovor ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec na spletnem posvetu o hibridnem izobraževanju v času pandemije covida-19 in po njej.
Foto: SAZU/posnetek zaslona

Pojavili so se novi izzivi, izkazalo se je, da je potreben predvsem nov val razvoja didaktike in organizacije pouka na daljavo, je dejala in poudarila, da na ministrstvu pripravljajo nov poseben akcijski načrt digitalnega izobraževanja, nove konkretne projekte, tudi za koriščenje sredstev iz sklada za okrevanje in odpornost RRF.

Sodelujoče je preko videa pozdravila tudi generalna direktorica generalnega direktorata za izobraževanje pri Evropski komisiji Themis Christophidou.

vi/tz/apo
© STA, 2021