Schwarzenegger napad na kongres primerjal s kristalno nočjo v nacistični Nemčiji

Los Angeles, 11. januarja - Nekdanji republikanski guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger je včeraj vdor privržencev predsednika ZDA Donalda Trumpa v kongres primerjal z začetkom nacističnega pogroma Judov leta 1938, ki se je v zgodovino zapisal kot kristalna noč. Trumpa je označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA.

ZDA, Los Angeles.
Nekdanji republikanski guverner Kalifornije in Hollywoodski igralec Arnold Schwarzenegger je v videu, ki ga je objavil na svojem Twitterju, vdor privržencev predsednika ZDA Donalda Trumpa v kongres primerjal z začetkom nacističnega pogroma Judov leta 1938, ki se je v zgodovino zapisal kot kristalna noč. Trumpa je označil za najslabšega predsednika v zgodovini ZDA.
Foto: dpa/STA

73-letni filmski igralec in politik, ki se je rodil v Avstriji, je opisal zgodbo svojega očeta Gustava, in dejal, da je odraščal obkrožen z moškimi, nekdanjimi nacističnimi vojaki, ki so pili, da bi pozabili na svojo krivdo.

Opozoril je, da se je vse začelo z lažmi in nestrpnostjo. Ker prihaja iz Evrope, ve, kako lahko zadeve uidejo nadzoru, je dejal. Trump je z zavajanjem in lažmi skušal spremeniti izid poštenih volitev in izvesti udar, treba pa je kaznovati tudi tiste, ki so mu to omogočili, je dejal.

vb/rp/vb
© STA, 2021