Po vdoru v kongres nove obtožnice, tudi proti rogatemu "šamanu"

Washington, 10. januarja - Po sredinem nasilnem vdoru podpornikov predsednika ZDA Donalda Trumpa v ameriški kongres so vložili obtožnice proti trem osebam, je včeraj sporočilo ameriško pravosodno ministrstvo. Med njimi je tudi moški v šamanski opravi z rogovi, čigar fotografije so zaokrožile po svetu.

ZDA, Washington.
Po sredinem nasilnem vdoru podpornikov predsednika ZDA Donalda Trumpa v ameriški kongres so vložili obtožnice proti trem osebam, med njimi tudi moškemu v šamanski opravi z rogovi, čigar fotografije so zaokrožile v svetovnih medijih.
Jacob Anthony Chansley, znan tudi kot Jake Angeli, velja za vidnega zagovornika teorije zarote QAnon, sam sebe označuje kot šamana QAnona.
Foto: Xinhua/STA

Jacob Anthony Chansley je eden od treh, ki jih je policija aretirala med drugim zaradi obtožb nasilnega vdora in izgredov v kongres, ko je ta potrjeval predsedniško zmago demokrata Joeja Bidna.

Eden od preostalih obtoženih je Adam Johnson s Floride, ki naj bi s Kapitola odnesel govorniški pult predsednice predstavniškega doma Nancy Pelosi.

Pelosijeva namerava sicer skupaj z ostalimi vodilnimi demokrati jutri sprožiti postopek ustavne obtožbe Trumpa, ki mu očitajo odgovornost za sredin napad na poslopje kongresa, pri čemer je umrlo pet ljudi.

np/sg/rp/np
© STA, 2021