Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Iz Paradajzovega rastlinjaka v Veliki Polani paradižniki tudi pozimi

Velika Polana, 19. novembra - V Veliki Polani v rastlinjaku podjetja Friško, ki ga je ustanovila družba Paradajz iz Renkovcev, že cvetijo paradižniki. Trgu jih bodo ponudili v zimskih mesecih.

Velika Polana, rastlinjak podjetja Friško.
Rastlinjaki podjetja Friško, ki ga je ustanovila družba Paradajz iz Renkovcev.
Foto: Marjan Maučec/STA

Velika Polana, rastlinjak podjetja Friško.
Rastlinjaki podjetja Friško, ki ga je ustanovila družba Paradajz iz Renkovcev.
Foto: Marjan Maučec/STA

Velika Polana, rastlinjak podjetja Friško.
Rastlinjaki podjetja Friško, ki ga je ustanovila družba Paradajz iz Renkovcev.
Foto: Marjan Maučec/STA

Velika Polana, rastlinjak podjetja Friško.
Rastlinjaki podjetja Friško, ki ga je ustanovila družba Paradajz iz Renkovcev.
Na fotografiji sistem za kogeneracijo, pretvarjanje energije goriva v toplotno in električno energijo.
Foto: Marjan Maučec/STA

Velika Polana, rastlinjak podjetja Friško.
Rastlinjaki podjetja Friško, ki ga je ustanovila družba Paradajz iz Renkovcev.
Na fotografiji sistem za kogeneracijo, pretvarjanje energije goriva v toplotno in električno energijo.
Foto: Marjan Maučec/STA

Velika Polana, rastlinjak podjetja Friško.
Rastlinjaki podjetja Friško, ki ga je ustanovila družba Paradajz iz Renkovcev.
Foto: Marjan Maučec/STA

Velika Polana, rastlinjak podjetja Friško.
Rastlinjaki podjetja Friško, ki ga je ustanovila družba Paradajz iz Renkovcev.
Na fotografiji sistem za kogeneracijo, pretvarjanje energije goriva v toplotno in električno energijo.
Foto: Marjan Maučec/STA

Velika Polana, rastlinjak podjetja Friško.
Rastlinjaki podjetja Friško, ki ga je ustanovila družba Paradajz iz Renkovcev.
Foto: Marjan Maučec/STA

Naložba je vredna šest milijonov evrov, pridelali pa bodo okoli 700 ton drobnih sort paradižnika letno, prve že pred božičem.

Paradajz bo tako paradižnik pod blagovno znamko Lušt v 2,1 hektarja velikem rastlinjaku prideloval celo leto, za različne sorte malega paradižnika pa so se odločili, ker ga je na tem geografskem območju mogoče pridelovati tudi pozimi.

bg/mma/bg
© STA, 2020