Civilna iniciativa za infrastrukturno neodvisnost občine od Salonita

Ljubljana, 16. oktobra - Pogodba med občino Kanal ob Soči in Salonitom Anhovo o opravljanju storitev na vodarni Močila je po oceni civilne iniciative Danes sporna, saj občini ne omogoča infrastrukturne neodvisnosti od Salonita.

Ljubljana, uHotel.
Novinarska konferenca Civilne iniciative občanov občine Kanal ob Soči - Danes o infrastrukturni odvisnosti od Salonita Anhovo v občini Kanal ter projektu daljinskega ogrevanja za Deskle in Anhovo.
Miha Stegel iz Civilne iniciative občanov občine Kanal ob Soči - Danes.
Foto: STA

Iz nje izhaja, da je vodarna Močila v celoti last Salonita, ki vso vodo za podjetje pridobiva neodplačno, ima pa obveznosti periodičnega nadzora naprave, vsakodneve priprave vode ipd. Občina se je s Salonitom z aneksom iz junija letos dogovorila za obnovo vodarne, Salonit pa bo tudi po obnovi ostal njen lastnik. Občina se je ob tem zavezala k sklenitvi najemne pogodbe, pri čemer pa strošek najemnine ni določen.

V civilni iniciativi tako menijo, da občina z aneksom k pogodbi prihaja v podrejen položaj, saj je pitna voda odvisna od objekta v zasebni lasti, ki ima celo tujega lastnika.

uk/bdo/bdo
© STA, 2020