V Srbiji maske obvezne tudi na prostem

Beograd, 16. oktobra - V Srbiji je od danes nošenje zaščitnih mask obvezno tudi na prostem, je odločil srbski krizni štab za soočanje z epidemijo covida-19. Kot je pojasnila članica štaba, epidemiologinja Darija Kisić Tepavčević, morajo maske nositi vsi in povsod. To je ukrep, ki je učinkovit in se ga je treba držati, je poudarila.

Srbija, Beograd.
Namestnica direktorja srbskega Inštituta za javno zdravje "Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević na novinarski konferenci kriznega štaba za soočanje z epidemijo covida-19.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

Gostinski lokali bodo lahko še naprej odprti do 23. ure, vendar tudi zanje zaostrujejo pravila glede nošenja mask. V lokal morajo gostje vstopiti z masko, ki jo lahko snamejo šele, ko sedejo za mizo. Če morajo na stranišče ali ko želijo zapustiti lokal, jo morajo spet nadeti, je pojasnila epidemiologinja.

Poleg tega je krizni štab lokalnim oblastem prepovedal izdajanje dovoljenj za zbiranje ljudi. Čeprav je bilo zbiranje omejeno na 30 oseb, so vseeno potekala praznovanja in zbiranje, je še povedala.

blm/spo/blm
© STA, 2020