Na STA zgroženi nad Janševim tvitom o agenciji

Ljubljana, 15. oktobra - Na Slovenski tiskovni agenciji so zgroženi nad zapisom premiera in predsednika SDS Janeza Janše na Twitterju, v katerem je STA označil za nacionalno sramoto. Takšen način označevanja dela novinarjev STA je nedopusten, neargumentiran in daleč od drže, ki bi jo pričakovali od premierja, so zapisali v odzivu.

Belgija, Bruselj.
Vrh EU, na katerem so razpravljali o vse hujših epidemioloških razmerah v Evropi, o zaskrbljujočem zastoju v pogajanjih o prihodnjih odnosih z Združenim kraljestvom, o uresničevanju podnebnih ciljev ter o odnosih z Afriko.
Predsednik vlade Janez Janša.
Foto: Thierry Monasse/STA

Janša je z navedenimi besedami pospremil poobjavo urednika tednika Demokracija Jožeta Biščaka, ki je prioritete STA ugotavljal skozi primerjavo, da je število besed ene od včerajšnjih vesti STA o dogajanju ob začetku gradnje daljnovoda Cirkovce-Pince manjše od števila besed v intervjuju z raperjem Zlatkom.

Kot so v odzivu zapisali na STA, je bilo v agencijskem servisu o dogodku, povezanem z daljnovodom Cirkovce-Pince, objavljenih več vesti. Gre pa tudi za primerjavo neprimerljivih novinarskih žanrov.

rbi/moz/apo/apo
© STA, 2020