Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Državni zbor o imenovanju Podgorška za kmetijskega ministra

Ljubljana, 15. oktobra - Državni zbor bo danes obravnaval predlog za imenovanje Jožeta Podgorška za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Podgorška, ki je trenutno državni sekretar na ministrstvu, so za ministra predlagali v DeSUS, potem ko je odstopila dosedanja ministrica Aleksandra Pivec. Njegovo predstavitev pred parlamentarnim odborom za kmetijstvo so poslanci kot ustrezno ocenili brez glasu proti, zato težav pri imenovanju ni pričakovati.

Ljubljana.
Predstavitev kandidata za ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jožeta Podgorška pred odborom DZ za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Podgoršek je na predstavitvi med prioritetami izpostavil krepitev samooskrbe, zagotavljanje varne hrane in učinkovito črpanje evropskih sredstev. Poudarek želi nameniti tudi trajnostnemu razvoju.

Leta 1974 rojeni Podgoršek z doktoratom s področja agrarne ekonomike je poklicno pot začel v gospodarstvu, marca 2015 je postal prvi varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano, od septembra 2018 pa je državni sekretar.

mlu/bdo
© STA, 2020