Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vodje poslanskih skupin za pospešitev postopkov za spremembe volilne zakonodaje

Ljubljana, 30. septembra - Predsednik republike Borut Pahor in vodje poslanskih skupin so tudi v današnjem nadaljevanju posvetovanj govorili o pripravi sprememb volilne zakonodaje, kjer je sicer na potezi ministrstvo za javno upravo.

Ljubljana, predsedniška palača.
Posvetovanje predsednika republike Boruta Pahorja s predstavnikoma italijanske in madžarske narodne skupnosti Felicejem Žižo in Ferencem Horvathom o predlogih kandidatur za mesto viceguvernerja Banke Slovenije in mesto sodnika ustavnega sodišča.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, predsedniška palača.
Posvetovanje predsednika republike Boruta Pahorja z vodjo SNS Zmagom Jelinčičem o predlogih kandidatur za mesto viceguvernerja Banke Slovenije in mesto sodnika ustavnega sodišča.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, predsedniška palača.
Posvetovanje predsednika republike Boruta Pahorja z namestnikom vodje poslanske skupine DeSUS Jurijem Lepom o predlogih kandidatur za mesto viceguvernerja Banke Slovenije in mesto sodnika ustavnega sodišča.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, predsedniška palača.
Posvetovanje predsednika republike Boruta Pahorja z vodjo poslanske skupine SAB Mašo Kociper o predlogih kandidatur za mesto viceguvernerja Banke Slovenije in mesto sodnika ustavnega sodišča.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, predsedniška palača.
Posvetovanje predsednika republike Boruta Pahorja z vodjo poslanske skupine NSi Jožefom Horvatom o predlogih kandidatur za mesto viceguvernerja Banke Slovenije in mesto sodnika ustavnega sodišča.
Foto: Bor Slana/STA

Ljubljana, predsedniška palača.
Posvetovanje predsednika republike Boruta Pahorja z vodjo poslanske skupine Levica Matejem T. Vatovcem o predlogih kandidatur za mesto viceguvernerja Banke Slovenije in mesto sodnika ustavnega sodišča.
Foto: Bor Slana/STA

Vodja poslanske skupine Levica Matej T. Vatovec je dejal, da deli Pahorjevo zaskrbljenost, ker je vprašanje sprememb volilne zakonodaje že precej potisnjeno v ozadje. Ob tem je posvaril pred predčasnimi volitvami pred spremembami volilne zakonodaje. Tudi vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič je opozoril, da bi brez sprememb lahko v državi prišlo do precejšnje krize.

K pospešitvi postopkov sta pozvala tudi vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat in SAB Maša Kociper.

Namestnik vodje poslanske skupine DeSUS Jurij Lep pa je optimističen, da jim bo uspelo zakonodajo pravočasno spremeniti.

mlu/apo/apo
© STA, 2020