V SDS, LMŠ, SMC in SD ne razkrivajo, kateri kandidati za ustavnega sodnika bi bili zanje sprejemljivi

Ljubljana, 29. septembra - Po prvem dnevu posvetovanj pri predsedniku republike Borutu Pahorju o možnih kandidatih za ustavnega sodnika nihče še ni želel govoriti o imenih. Vodje poslanskih skupin SDS, LMŠ, SMC in SD tako po pogovoru s predsednikom niso razkril, kateri kandidat oz. kandidati bi bili zanje sprejemljivi.

Ljubljana, predsedniška palača.
Izjava za medije vodje poslanske skupine SD Matjaža Hana po posvetovanju s predsednikom republike Borutom Pahorjem o predlogih kandidatur za mesto viceguvernerja Banke Slovenije in mesto sodnika ustavnega sodišča.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, predsedniška palača.
Izjava za medije vodje poslanske skupine SMC Janje Sluga po posvetovanju s predsednikom republike Borutom Pahorjem o predlogih kandidatur za mesto viceguvernerja Banke Slovenije in mesto sodnika ustavnega sodišča.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, predsedniška palača.
Izjava za medije vodje poslanske skupine LMŠ Braneta Golubovića po posvetovanju s predsednikom republike Borutom Pahorjem o predlogih kandidatur za mesto viceguvernerja Banke Slovenije in mesto sodnika ustavnega sodišča.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ljubljana, predsedniška palača.
Izjava za medije vodje poslanske skupine SDS Danijela Krivca po posvetovanju s predsednikom republike Borutom Pahorjem o predlogih kandidatur za mesto viceguvernerja Banke Slovenije in mesto sodnika ustavnega sodišča.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Na ponovni poziv za kandidata za ustavnega sodnika so se sicer prijavili Anže Erbežnik, Marjan Lekše, Boštjan Pintar, Rok Svetlič in Marko Starman. Erbežnik, Svetlič in Starman so bili med možnimi kandidati že v prejšnjem krogu, ko je Pahor v imenovanje predlagal Barbaro Zobec in Andraža Terška. Zobčeva je nato od kandidature odstopila, Teršek pa na tajnem glasovanju v DZ ni dobil dovolj glasov.

Predsednik Pahor bo pogovore jutri nadaljeval z vodji preostalih poslanskih skupin in poslancema italijanske in madžarske narodne skupnosti.

tz/td/td
© STA, 2020