V začasno šotorišče na Lezbosu odhajajo množice migrantov

Atene, 18. septembra - Grške oblasti so sporočile, da se je v preteklih nekaj dneh iz pogorelega migrantskega centra Moria na otoku Lezbos v začasno šotorišče Kara Tepe preselilo že več kot 5000 migrantov. Tudi zjutraj se je pred vstopom v novi center vila kolona več sto ljudi. Ob vstopu so odkrili tudi 135 migrantov, okuženih s koronavirusom, ki so jih naselili na ločeno območje.

Grčija, Lezbos.
Na grškem otoku Lezbos so v začasni šotorski center, ki so ga postavile grške oblasti, namestili 800 migrantov. Šotorski center so postavili potem, ko je prejšnji teden požar uničil begunski center Moria.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv: Xinhua/STA

Po požaru v Morii prejšnji teden je na Lezbosu brez strehe nad glavo ostalo okoli 12.000 ljudi. Veliko jih s preselitvijo v nove prostore zavlačuje, ker se bojijo, da jih bodo tam zaprli. Prizadevajo si za odhod na celino.

Grška policija je včeraj na Lezbos poslala posebno enoto, ki prepričuje predvsem družine, da se vendar preselijo v novo šotorišče. Ko bodo zaključili s preselitvijo družin, pa bodo k temu poskušali prepričati tudi tiste migrante, ki to zdaj zavračajo.

spo/ms/spo
© STA, 2020