Putin prepričan, da je Lukašenko sposoben rešiti krizo v državi

Soči, 14. septembra - Ruski predsednik Vladimir Putin je na danes v Sočiju na srečanju z beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom izrazil prepričanje, da bo slednjemu uspelo rešiti politično krizo v Belorusiji, ki jo že več kot en mesec pretresajo množični protesti.

Rusija, Soči.
Ruski predsednik Vladimir Putin je na današnjem srečanju z beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom izrazil prepričanje, da bo slednjemu uspelo rešiti politično krizo v Belorusiji, ki jo že več kot en mesec pretresajo množični protesti.
Foto: Kremlin/dpa/STA

Putin je na pogovorih dejal, da ve za Lukašenkov predlog za začetek reforme ustave. To je logično, pravočasno in primerno, je dejal ruski predsednik.

Zavzel se je za to, da Belorusi sami rešijo politično krizo, v kateri se je država znašla po avgustovskih predsedniških volitvah, na katerih je znova slavil dosedanji predsednik.

Lukašenko, ki je prvič po ponovni izvolitvi zapustil domovino, je ob tem izpostavil, da mora njegova država še naprej tesno sodelovati z Rusijo, predvsem na gospodarskem področju.

blm/vr/blm
© STA, 2020