Roglič in Pogačar na 107. Touru tekmujeta v svoji ligi

Lyon, 14. septembra - O novem velikem uspehu slovenskega kolesarstva na Tour de Franceu po nedeljski 15. etapi z dvojno zmago Tadeja Pogačarja in vodilnega na Touru Primoža Rogliča mednarodni mediji pišejo v presežnikih. Slovenija je precej spredaj v dvoboju s Kolumbijo. Roglič in Pogačar namreč tekmujeta v svoji ligi.

Francija, Grand Colombier.
Slovenska kolesarska asa Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) in Primož Roglič (Jumbo-Visma) sta dosegla še tretjo dvojno zmago na letošnji dirki po Franciji.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Po 15 etapah Toura in 2648,5 kilometra prevoženih cest ima Roglič v rumeni majici 40 sekund naskoka pred rojakom Pogačarjem.

Kolumbijci oziroma hribolazci iz Andov sicer računajo na protinapad v zadnjem tednu, ko se bo dirka povzpela nad 2000 m nadmorske višine, a je lanski zmagovalec Egan Bernal v 15. etapi odpadel, tudi drugi kolumbijski specialisti so že precej zaostali.

Ali nekdanji smučarski skakalec res nima nobene slabosti, se o Rogliču sprašujejo tuji mediji in dodajajo, da je njegova zmaga vse bolj in bolj verjetna.

zza/am/zza
© STA, 2020