V laški občini sredino neurje povzročilo več kot milijon evrov škode

Laško/Hrastnik, 3. avgusta - V laški občini je sredino neurje povzročilo za 1,7 milijona evrov škode, koliko pa znaša škoda na vodotokih pa še ni znano. Kot so povedali na občini, je največ škode nastalo na cestnem omrežju, saj je neurje poškodovalo bankine, propuste, sprožilo se je tudi nekaj plazov, ponekod pa je prišlo tudi do udorov zemlje. Zelo velika škoda je nastala tudi na objektih, tako individualnih stanovanjskih kot tudi na poslovnih in industrijskih objektov.

Domžale.
Posledice nedavnega večurnega neurja, ki je zajelo predvsem osrednji, vzhodni, severovzhodni in jugovzhodni del države. Ponekod je klestila tudi toča, najhuje je bilo v Domžalah, kjer je poškodovalo večje število stanovanjskih in drugih objektov ter avtomobilov.
Foto: Tjaša Doljak/STA
Arhiv STA

Medtem pa je v Občini Hrastnik skupna škoda po neurju ocenjena na več kot 350.000 evrov, največ škode je bilo v krajevni skupnosti Boben, kjer je bila poškodovana cestna infrastruktura in propusti, poplavljenih je bilo tudi nekaj stanovanjskih objektov. Neurje je prav tako poškodovalo vodno zajetje Jepihovec.

lpc/apo
© STA, 2020