Prepoved obiskov v novomeški bolnišnici

Ljubljana, 10. julija - Splošna bolnišnica Novo mesto zaradi splošnega poslabšanja epidemiološkega stanja v zvezi s covidom-19 v Sloveniji s 13. julijem prepoveduje obiske svojcev pri pacientih. Prepoved velja do nadaljnjega, so sporočili iz novomeške bolnišnice.

Novo mesto.
Splošna bolnišnica Novo mesto, novomeški urgentni center.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

Z dovolilnico in po predhodnem dogovoru na oddelku se izjemoma lahko dovoli obisk enega zdravega svojca pri umirajočih in kritično bolnih pacientih, predvidoma vsak torek, četrtek in nedeljo.

Na ginekološko-porodniškem oddelku je za enkrat še dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu in obiski z dovolilnico prav tako po predhodnem dogovoru.

Na pediatričnem oddelku je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob hospitaliziranem otroku.

Vsak obiskovalec mora s seboj prinesti izpolnjen in podpisan anketni list, ki je dostopen na spletu (https://www.sb-nm.si/datoteke/vprasalnik.pdf) in iz katerega je razvidno, da obiskovalec nima tipičnih znakov okužbe z novim koronavirusom, prav tako pa ni bil v stiku z znano okuženo osebo.

Obvezna je uporaba varovalne maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred samim vstopom v bolnišnico.

Informacije o stanju hospitaliziranih pacientov bodo lečeči zdravniki podajali telefonsko v času, ki je sicer namenjen obiskom pacientov, so še sporočili iz novomeške bolnišnice.

rbi/bs
© STA, 2020