Koalicijske stranke z SNS in poslancema manjšin podpisujejo sporazum o sodelovanju

Ljubljana, 3. julija - Predsedniki koalicijskih strank Janez Janša, Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Aleksandra Pivec bodo danes s poslanskima skupinama SNS in narodne skupnosti podpisali sporazum o sodelovanju pri sprejemanju zakonov in drugih aktov v obdobju 2020-2022, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Ljubljana, vlada.
Predsedniki koalicijskih strank Janez Janša, Zdravko Počivalšek, Matej Tonin in Aleksandra Pivec so s predsednikom SNS Zmagom Jelinčičem Plemenitim in poslancema narodne skupnosti Ferencem Horvathom in Felicem Žižo podpisali sporazum političnih strank in predstavnikov narodnosti v DZ o sodelovanju pri sprejemanju zakonov in drugih aktov ter dokumentov v obdobju 2020-2022.
Foto: Kabinet predsednika vlade

Vladna koalicija je opoziciji vabilo za sodelovanje poslala konec maja. Kot je takrat pojasnil premier Janša, gre za neke vrste obnovitev oz. vzpostavitev sodelovanja med vlado in opozicijo, podobno Partnerstvu za razvoj iz mandata 2004-2008.

Toda v večini opozicijskih strank so podpis sporazuma zavrnili. Med argumenti so navajali predvsem Janševa ravnanja.

Podpisu sporazuma ob 12. uri bo sledil tudi podpis dogovora o sodelovanju poslancev italijanske in madžarske narodne skupnosti Felica Žiže in Ferenca Horvatha z vlado.

spc/td
© STA, 2020