Spletni pogovor: Načrt EU za okrevanje prelomen, potreben hiter dogovor članic

Ljubljana, 28. maja - Načrt Evropske komisije za okrevanje je prelomen, brez njegove uresničitve je pod vprašajem skupni evropski trg, potreben je hiter dogovor članic, so danes v spletnem pogovoru ocenili evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič, profesor na ljubljanski Ekonomski fakulteti Mojmir Mrak in evropska poslanka Ljudmila Novak.

Ljubljana.
Spletni pogovor v organizaciji PEK in STA z naslovom Evropski proračun: novo poglavje za EU?, na katerem so sodelovali evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič, evropska poslanka Ljudmila Novak (EPP/NSi) in redni profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani Mojmir Mrak.
Foto: STA

Načrt v vrednosti 1850 milijard evrov je zastavljen tako, da ima lahko vsaka država od njega koristi, je ocenil komisar glede dvomov, ali je sploh mogoče premostiti razlike med državami in še pred poletjem doseči soglasje.

Da gre načrt v pravo smer, meni Novakova, Mrak pa, da ustreza globini in razsežnosti krize, brez njegove uresničitve pa je pod vprašajem obstoj skupnega evropskega trga.

Spletni pogovor je pripravilo predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju z STA.

vb/jes/vb
© STA, 2020