Danes odločitev o vrnitvi vseh učencev v šolske klopi

Ljubljana, 26. maja - Ministrstvo za izobraževanje, Nacionalni institut za javno zdravje, ravnatelji ter drugi predstavniki stroke bodo danes dopoldne na sestanku odločili, kdaj, če sploh, se bodo lahko v šolske klopi vrnili tudi preostali šolarji.

Videm-Dobrepolje.
Izobraževanje na daljavo zaradi epidemije covida-19 se zaključuje za učence prvih treh razredov in dijake zaključnih letnikov srednjih šol, ki se danes vračajo v učilnice. Vrata odpirajo tudi vrtci, kamor se bo po napovedih vrnila približno polovica malčkov, ter fakultete in dijaški domovi.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Direktor NIJZ Milan Krek je sinoči dejal, da je epidemiološka slika v državi zdaj bistveno boljša kot pred 14 dnevi. Obenem pa je poudaril, da lahko vsako nadaljnje rahljanje ukrepov in priporočil pri postopnem vključevanju otrok v šole predstavlja povišano tveganj.

Direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj pa je poudaril, da pod zdajšnjimi navodili in priporočili v šolah ne morejo sprejeti večjega števila učencev in dijakov.

Po današnjem sestanku bo predvidoma dokončno odločitev o vrnitvi ostalih otrok v šole sprejela in javnosti predstavila ministrica Simona Kustec.

ako/alz/ako
© STA, 2020