Primorski dnevnik: Blizu meje z Italijo uniformiranec nameril puško v sprehajalca

Trst, 25. maja - V občini Hrpelje - Kozina blizu meje z Italijo je po navedbah Primorskega dnevnika pred dnevi prišlo do incidenta, ko naj bi moški v uniformi nameril puško v sprehajalca.

Kozina.
Pot na obmejnem območju med Slovenijo in Italijo v občini Hrpelje-Kozina so zavarovali z opozorilnimi trakovi in z rampo, ki so jo pritrdili s ključavnico.
Foto: Rosana Rijavec/STA
Arhiv STA

Tržaški dnevnik se sklicuje na izjave priče, 32-letnega državljana Italije in Slovenije z začasnim bivališčem v Sloveniji. Ta se je pred dnevi z dekletom sprehajal po gozdu na območju nad dolino Glinščice. Ko se je nekoliko oddaljil od dekleta, sta do njega prišla moška v vojaški opremi; eden je zahteval, naj se ustavi. Po besedah priče je šlo za vojaka Slovenske vojske, ki naj bi s kolegom iskal morebitne migrante.

Italijanska poslanka Debora Serracchiani je o dogodkih na meji med Italijo in Slovenijo na kratko že obvestila zunanje ministrstvo, italijanskega zunanjega ministra Luigija di Maia pa namerava pozvati, naj od slovenske strani zahteva pojasnila o dogodku.

mc/np/mc
© STA, 2020