Odpoklic pršuta v kosu znamke Naše nam paše

Ljubljana, 21. maja - Podjetje Lidl Slovenija izvaja preventivni odpoklic pršuta v kosu znamke Naše nam paše, ki ga proizvaja Pršutarna s' Krasa, zaradi prisotnosti bakterije listeria monocytogenes.

Ljubljana.
Lidl Slovenija izvaja preventivni odpoklic izdelka Pršut v kosu, Naše nam paše z datumom uporabe 8. september 2020 in lot številko 506120 proizvajalca Pršutarna s' Krasa. Ob rednem internem preverjanju kakovosti omenjenega izdelka so ugotovili prisotnost bakterije Listeria monocytogenes. Listeria monocytogenes je patogena bakterija, ki povzroča bolezen listeriozo.
Foto: Lidl Slovenija

V preventivni odpoklic sta zajeta izključno izdelka z lot številko 506120 ter rokom uporabe najmanj do 31. 8. 2020 in najmanj do 8. 9. 2020.

V Lidlu Slovenija so ob rednem internem preverjanju kakovosti omenjenega izdelka ugotovili prisotnost patogene bakterije listeria monocytogenes, ki povzroča bolezen listeriozo. Obolevajo predvsem ljudje z zmanjšano imunsko odpornostjo, povečano tveganje velja tudi za nosečnice.

Kupce pozivajo, da zaradi možnega tveganja za zdravje izdelka ne uživajo. V prodaji je bil pri Lidlu Slovenija, ki ga je že izločil iz prodaje. Izdelek lahko kupci vrnejo v katerokoli izmed Lidlovih trgovin, kupnino pa jim bodo povrnili tudi brez predložitve računa. Ostali izdelki znamke Naše nam paše proizvajalca Pršutarna s' Krasa, ki se prodajajo v Lidlu, niso zajeti v odpoklic, so še zapisali pri omenjenem podjetju.

mva/tep/pa/mva
© STA, 2020