V ameriški državi Michigan popustila jezova, opozarjajo na poplave

Detroit, 20. maja - V okrožju Midlend v osrednjem delu ameriške zvezne države Michigan so včeraj razglasili izredne razmere zaradi nevarnosti obsežnih poplav, potem ko sta ob močnem dežju in poplavah popustila dva jezova. Guvernerka Michigana Gretchen Whitmer je odredila evakuacijo okoli 10.000 prebivalcev.

ZDA, Midland.
V okrožju Midland v osrednjem delu ameriške zvezne države Michigan so v torek zvečer razglasili izredne razmere zaradi nevarnosti obsežnih poplav, potem ko sta ob močnem dežju in poplavah popustila dva jezova.
Foto: Twitter

Guvernerka je pozvala prebivalce k čimprejšnji evakuaciji in naj se umaknejo na varno, saj bi lahko do srede zjutraj po lokalnem času v središču mesta Midlend poplavne vode dosegle višino treh metrov. Opozorila je, da pričakujejo najvišjo raven voda v zgodovini in to v času pandemije novega koronavirusa.

Zaradi močnega dežja, ki na območju pada že nekaj dni, sta včeraj popustila jezova Sanford in Edenville. Mesto Midland z okoli 42.000 prebivalci je od jeza Sanford oddaljeno okoli 13 kilometrov.

vr/ms/vr
© STA, 2020