V Južni Koreji po več kot dveh mesecih znova odprli šole

Seul, 20. maja - Več sto tisoč dijakov se je danes v Južni Koreji vrnilo v šolske klopi v okviru postopnega odpiranja šol po več kot dveh mesecih zaradi pandemije novega koronavirusa. Ob tem veljajo ukrepi socialnega distanciranja in večje higiene, ob vstopu v šole dijakom merijo telesno temperaturo.

Južna Koreja, Seul.
Več sto tisoč dijakov se je v Južni Koreji vrnilo v šolske klopi v okviru postopnega odpiranja šol po več kot dveh mesecih zaradi pandemije novega koronavirusa. Ob tem veljajo ukrepi socialnega distanciranja in večje higiene, ob vstopu v šole pa dijakom merijo telesno temperaturo.
Foto: Xinhua/STA

V šolske klopi se je vrnilo okoli 440.000 dijakov zadnjih letnikov srednjih šol, ki bodo decembra opravljali sprejemne izpite na univerzah. Postopno se jim bodo v prihodnjih tednih pridružili ostali šolarji.

66 šol v kraju Incheon blizu prestolnice Seul so medtem znova zaprli, potem ko so pri dveh dijakih potrdili okužbo s koronavirusom.

Minister za izobraževanje Yoo Eun-hae je dejal, da skrbi zaradi manjših skupkov okužb še ostajajo in da bodo v primeru ugotovitve okužb v kateri od šol to tudi takoj zaprli.

vr/ms/vr
© STA, 2020