V Italiji se je zrušil most, ena oseba poškodovana

Firence, 8. aprila - V Italiji se je danes blizu kraja Aulla v Toskani na regionalni cesti porušil most, pri čemer je bil po navedbah regionalnih oblasti lažje poškodovan en človek. V trenutku zrušenja sta bili na mostu, ki teče čez reko Magro, dve manjši transportni vozili.

Italija, Firence.
V Italiji se je danes blizu kraja Aulla v Toskani na regionalni cesti porušil most, pri čemer je bil po navedbah regionalnih oblasti lažje poškodovan en človek. V trenutku zrušenja sta bili na mostu, ki teče čez reko Magro, le dve manjši transportni vozili.
Foto: Twitter/Vigili del Fuoco

Približno 300 metrov dolg most je običajno zelo prometen, tokrat pa na njem ni bilo veliko vozil zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa.

Župan Aulle Roberto Valettini je po lastnih besedah v zadnjih mesecih družbo Anas, ki upravlja s cesto, katere del je porušeni most, večkrat opozoril na njegovo slabo stanje.

Zrušenje mostu naj bi bil še en primer dotrajanosti italijanske cestne infrastrukture, ki je vse pogosteje predmet javne razprave, odkar se je leta 2018 v Genovi zrušil avtocestni viadukt. Umrlo je 43 ljudi.

spo/mlj/spo
© STA, 2020