ČvekiFON starejšim omogoča brezplačen klepet

Ljubljana, 6. aprila - Osamljenost starejših je eden najbolj perečih problemov med epidemijo. Zato sta Simbioza in Humanitarček vzpostavila ČvekiFON - brezplačni klepetalnik, namenjen klepetu starejših s starejšimi. Telefon deluje vsak dan med osmo in 20. uro, so zapisali na Simbiozi. Klic je brezplačen, za klepet pa naj starejši pokličejo na telefonsko številko 080 38 07.

Ljubljana.
Društvi Simbioza in Humanitarček sta vzpostavila ČvekiFON - brezplačni klepetalnik, namenjen klepetu starejših s starejšimi. Telefon deluje vsak dan med 8. in 20. uro, klic je brezplačen, za klepet pa naj starejši pokličejo na telefonsko številko 080 38 07.
Foto: Simbioza in Humanitarček

ČvekiFON deluje avtomatizirano, saj sam naključno izbira med prijavljenimi starejšimi v bazi. V kolikor nekdo nima časa za pogovor, izbere drugega. Delovanje je varno, številka klicatelja in klicočega sta skriti.

Starostniki se sicer poslužujejo kriznih linij, a jim pogovor s prostovoljci ne omogoča izgradnje socialne mreže, je pojasnila predsednica društva Humanitarček Ninna Kozorog.

dpr/bs/bs
© STA, 2020