Alex Marquez do prve zmage v motoGP

Ljubljana, 29. marca - Alex Marquez, mlajši brat svetovnega prvaka elitnega motociklističnega razreda motoGP Marca Marqueza, je danes dosegel prvo zmago v elitnem razredu. A velja dodati opombo v drobnem tisku - dosegel jo je na prvi virtualni preizkušnji motoGP, ki so jo pripravili v vodstvu tekmovanja zaradi pomanjkanja akcije na stezah.

Ljubljana.
Virtualna preizkušnja motoGP, ki so jo pripravili v vodstvu tekmovanja zaradi pomanjkanja akcije na stezah.
Alex Marquez, mlajši brat svetovnega prvaka elitnega motociklističnega razreda motoGP Marca Marqueza, je danes dosegel prvo zmago v elitnem razredu.
Foto: Twitter

Pandemija novega koronavirusa je temeljito premešala športne koledarje in za nedoločen čas prekinila veliko večino tekmovanj. Dogajanje se je tako preselilo tudi v virtualno okolje, kjer so se z novim izzivom spopadli tudi v tako prepoznavni panogi, kot je motoGP.

Danes so pripravili prvo alternativno različico tekmovanja, ki so jo označili s ključnikom StayAtHomeGP ali dirka ostani doma. Na njej se je najbolje znašel novinec Alex Marquez, ki je ugnal Francesca Bagnaio na drugem in Mavericka Vinalesa na tretjem mestu.

alz/tb/lr/alz
© STA, 2020