Skupino 40 Slovencev iz Španije namestili v postojnski hotel

Postojna, 29. marca - Skupino 40 Slovencev, ki so ponoči s posebnim letom iz Madrida prispeli v Slovenijo, so že namestili v karanteno v hotel Epic v Postojni. Testirati jih še niso utegnili, nameravajo pa za to poskrbeti danes oz. v prihodnjih dneh. Kot je za STA pojasnil postojnski župan Igor Marentič, so bili prispeli zelo utrujeni, a tudi izjemno disciplinirani.

Postojna.
Poslovni kompleks v Kazarjah, v sklopu katerega je Hotel Epic, kamor so v karanteno namestili skupino 43 Slovencev, ki so s posebnim letom iz Madrida prispeli v Slovenijo.
Foto: Eva Horvat/STA

Postojna.
Hotel Epic v Postojni, kamor so v karanteno namestili skupino 43 Slovencev, ki so s posebnim letom iz Madrida prispeli v Slovenijo.
Foto: Eva Horvat/STA

Postojna.
Postojnski župan Igor Marentič.
Foto: Rosana Rijavec/STA
Arhiv STA

V Postojni, kamor so prispeli nekaj po polnoči, so jih pričakali predstavniki civilne zaščite in Rdečega križa. Evidenco prispelih so uskladili s seznamom zunanjega ministrstva, nato pa jih posamično spuščali v hotel.

Marentič se zaveda, da nameščenim v hotelu ne bo ravno prijetno, sploh ob dejstvu, da so bili že v Španiji v 14-dnevni karanteni. Tudi tu bodo zaprti v hotelskih sobah - vsaka ima kopalnico in sanitarije, prav tako je v vsaki sobo okno, medtem ko balkonov ni.

pa/jaz/jaz
© STA, 2020