Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Jabolko navdiha tistim, zaradi katerih življenje te dni teče kar se da normalno

Ljubljana, 29. marca - Predsednik republike Borut Pahor bo danes dopoldne podelil priznanje jabolko navdiha vsem, ki v času spopadanja z epidemijo novega virusa požrtvovalno in nesebično skrbijo, da življenje teče kolikor je mogoče normalno. Vročitev bo času epidemije primerno potekala brez prejemnikov priznanja ali vabljenih gostov.

Ljubljana, predsedniška palača.
Predsednik republike Borut Pahor je vročil priznanja jabolko navdiha za dejanja srčnosti in dobrodelnosti, ki so jih prejeli društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, Jaka Krebs, Miha Deželak in društvo Rdeči noski.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Slovenija je 12. marca razglasila epidemijo novega koronavirusa. Le nekaj dni kasneje so vrata zaprle vzgojno-izobraževalne ustanove. Sledilo je tudi zaprtje večine trgovin in prekinitev vseh storitvenih dejavnosti, namenjenih potrošnikom. 19. marca je vlada za zajezitev epidemije prepovedala še zbiranje ljudi na javnih mestih.

Mnogi, med njimi zdravstveni delavci, policisti, prodajalci, komunalni delavci in številni drugi, so zaradi trenutnih razmer dodatno obremenjeni in marsikdaj celo izpostavljeni nevarnosti okužbe.

td/moz
© STA, 2020