V Srbiji covid-19 zahteval skupno deset življenj, oblasti podaljšujejo policijsko uro

Beograd, 28. marca - V Srbiji je zaradi bolezni covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, doslej umrlo deset ljudi. Do 15. ure so potrdili skupno 659 okužb z novim koronavirusom. Zaradi naraščanja števila žrtev in nespoštovanja dosedanjih ukrepov so se oblasti v Beogradu odločile za še strožje ukrepe. Policijska ura, ki je v veljavi med 20. in 5. uro, bo tako ob koncu tedna veljala od 15. ure popolden do 5. ure zjutraj.

Srbija, Novi Sad.
Srbska vojska je skupaj s prostovoljci dvorano sejma v Novem Sadu preuredila v začasno bolnišnico za bolnike z lažjimi simptomi koronavirusa.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

Minister za zdravje Zlatibor Lončar je pojasnil, da so se za podaljšanje policijske ure odločili, ker številni ne upoštevajo ukrepov ter odhajajo od doma.

V Srbiji so 15. marca razglasili izredne razmere. Takrat so tudi zaprli meje za potniški promet za vse razen srbskih državljanov, od 20. marca velja popolno zaprtje meja, tudi za srbske državljane. Ustavljen je ves javni promet, zaprti so vsi lokali, restavracije in nakupovalna središča.

mc/spo/mc
© STA, 2020