Na Hrvaškem 306 okuženih z novim koronavirusom, 52 več kot v nedeljo

Zagreb, 23. marca - Na Hrvaškem so od nedelje popoldne potrdili 52 novih okužb z novim koronvirusom, s čimer se je število okuženih zvišalo na 306, je danes potrdil hrvaški minister za zdravstvo Vili Beroš. Povedal je, da je na ventilatorje priključenih pet obolelih. Od danes prebivalci Hrvaške ne bo več smeli od doma.

Hrvaška, Vinkovci.
Razkuževanje hrvaškega mesta Vinkovci z namenom, da se prepreči širjenje koronavirusa.
Foto: Hina/STA

Hrvaška, Zagreb.
V nedeljskem potresu je bilo 27 poškodovanih, med njimi 18 huje, 12 so jih oskrbeli v bolnišnicah, je danes dejal hrvaški notranji minister Davor Božinović.
Foto: Hina/STA

Hrvaška, Rijeka.
Kupci si morajo pred vstopom v zaprt del tržnice rakužiti roke. Gre za ukrep za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.
Foto: Hina/STA

Hrvaška, Zagreb.
Izbruh koronavirusa na Hrvaškem.
Razkuževanje tramvaja.
Foto: Hina/STA

Laboratorijsko so testirali več kot 2650 vzorcev pri sumih okužbe na novi koronavirus, je na novinarski konferenciv Zagrebu dejal Beroš. Obdukcija 65-letnega moškega, za katerega sumijo, da je prva žrtev novega koronavirusa na Hrvaškem, pa še ni končana, je dejal.

Potrdil je, da je na zagrebško letališče minulo noč prispelo letalo družbe Croatia Airlines, ki je pripeljalo še drugi del humanitarne pomoči, ki so jo prispevali Združeni arabski emirati. Gre za zaščitno zdravstveno opremo, ki je namenjena predvsem zdravstvenemu osebju.

jk/gi/vb/jk
© STA, 2020