Kadri med ključnimi izzivi za razvoj pekarstva

Ljubljana, 13. februarja - Ustrezni kadri so eden ključnih izzivov razvoja panoge pekarstva, zato je pomembno sodelovanje izobraževalnih institucij in gospodarstva, poudarjajo predstavniki pekarskih podjetij ter fakultete in srednjih šol. To si bodo prizadevali izboljšati tudi s sporazumom o krepitvi sodelovanja, ki so ga podpisali danes v Ljubljani.

Ljubljana.
Kruh, pekovski izdelki, pekarna, žitarice.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Sporazum so podpisali Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS ter Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Biotehniški center Naklo, Izobraževalni center Piramida Maribor, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana in Šolski center Šentjur.

Slovenska pekarska panoga je v minulih desetletjih dosegla visoko raven kakovosti, bodo pa podjetja odličnost v prihodnje lahko zagotavljala le, če bodo imela najboljše in najbolj predane sodelavce, je poudaril predsednik sekcije Janez Bojc.

jb/jes
© STA, 2020