Komisija Mola v kratkem o predlogu za postavitev kipa Stanovniku

Ljubljana, 12. februarja - Za Mestno občino Ljubljana predlog, ki ga je včeraj posredovala Zveza združenj borcev za vrednote NOB, da se v čast nedavno preminulemu Janezu Stanovniku postavi doprsni kip, ni nov, saj so na občini o tem razmišljali tudi sami, je za STA pojasnil podžupan občine Aleš Čerin.

Poljana pri Prevaljah.
Častni predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB (ZZB NOB) Janez Stanovnik na proslavi ob 70. obletnici zadnjih bojev druge svetovne vojne na evropskih tleh.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Napovedal je, da bo o predlogu v kratkem odločala komisija za postavitev javnih spomenikov - obeležij v Mestni občini Ljubljana, ki ji predseduje.

Predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Marijan Križman predlaga, da se v Ljubljani pri grobnici narodnih herojev ali na drugi primerni lokaciji postavi doprsni kip v čast nekdanjemu predsedniku predsedstva Socialistične republike Slovenije in nekdanjemu predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB Janezu Stanovniku. Ta je v 98. letu starosti umrl 31. januarja letos.

vpu/apo/apo
© STA, 2020