Tudi proiranske milice v Iraku obljubljajo maščevanje za ubitega iraškega poveljnika

Bagdad, 8. januarja - Vodja proiranske milice v Iraku je danes posvaril, da je prišel čas za iraški odgovor na ameriški napad, v katerem sta bila ubita njihov namestnik poveljnika in vplivni iranski poveljnik. Obljubil je podobno močan napad, kot ga je drevi izvedel Iran.

Iran, Teheran.
Žalna slovesnost v spomin na v petek ubitega poveljnika elitnih enot iranske revolucionarne garde, generala Kasema Solejmanija. V Teheranu se je v ponedeljek zbralo več sto tisoč ljudi, po navedbah iranske televizije celo več milijonov.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Poveljnik milice Sile za mobilizacijo ljudstva PMF Kais al Hazali je v tvitu pozdravil iranski odgovor na likvidacijo iranskega poveljnika Kasema Solejmanija.

Sedaj je po prepričanju Hazalija prišel čas za prvi iraški odgovor na likvidacijo njihovega namestnika poveljnika Abuja Mahdija al Muhandisa.

Iranu se je za napad zahvalila tudi ena od frakcij znotraj milice Harakat al Nujaba, ki je prav tako posvarila pred bližnjim maščevanjem Iračanov. Že včeraj pa so sporočili, da so se proiranske skupine v državi poenotile v odgovoru na aktivnosti ZDA.

set/spo/set
© STA, 2020