Izjave o Barronu med zaslišanjem o ustavni obtožbi ujezile Melanio Trump

Washington, 5. decembra - Ameriška strokovnjakinja za ustavno pravo, profesorica prava z univerze Sanford Pamela Karlan je med včerajšnjim zaslišanjem v ameriškem kongresu zvezi z ustavno obtožbo predsednika Donalda Trumpa omenila tudi predsednikovega sina Barrona. Med pojasnjevanjem, da ZDA niso monarhija, je ponazorila, da lahko Trump svojega sina krsti za Barrona, kar pa še ne pomeni, da bo baron.

ZDA, Washington.
Javno zaslišanje prič v preiskavi pred ustavno obtožbo za odstavitev predsednika ZDA Donalda Trumpa v predstavniškem domu ameriškega kongresa.
Profesorica ustavnega prava Pamela Karlan s Stanforda.
Foto: Xinhua/STA

Prva dama Melania Trump se je ostro odzvala, češ da izkorišča otroka. Karlanova se ji je opravičila in priznala, da Barrona ne bi smela vpletati.

V pravosodnem odboru ameriškega kongresa so včeraj zasliševali štiri strokovnjake za ustavno pravo, od katerih so trije podprli ustavno obtožbo in odstavitev Trumpa. Preiskava pred ustavno obtožbo se je začela, ker je Trump pritiskal na ukrajinske oblasti, da bi škodoval svojemu političnemu nasprotniku Josephu Bidnu.

mc/rp/spo/mc
© STA, 2019