Napadalec v Londonu že bil obsojen zaradi terorističnih kaznivih dejanj

London, 30. novembra - Napadalec, ki je včeraj v Londonu z nožem do smrti zabodel dva človeka, je že bil obsojen zaradi terorističnih kaznivih dejanj, je danes sporočila britanska policija. Kot je potrdila, sta v napadu na Londonskem mostu umrla moški in ženska, še trije ljudje pa so ranjeni.

Velika Britanija, London.
Britanska policija je po incidentu v Londonu zaprla Londonski most. Potrdili so, da so se odzvali na klic zaradi domnevnega napada z nožem in da so pridržali osebo.
Foto: Xinhua/STA

Policija je osumljenca ustrelila, poškodbam je podlegel na kraju dogodka. Gre za 28-letnega Usmana Khana, ki so ga iz zapora izpustili decembra lani.

Napadalec je bil leta 2012 obsojen zaradi terorističnih kaznivih dejanj, je dejal vodja britanske protiteroristične policije Neil Basu. Iz zapora so ga izpustili decembra lani, zdaj je ključna naloga preiskovalcev, da ugotovijo, kako je prišlo do tega napada, je dodal.

Londonski župan Sadiq Khan je na Twitterju zapisal, da bodo med vikendom na ulicah Londona navzoče okrepljene policijske patrulje.

vb/vb
© STA, 2019