Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V Albaniji po potresu našteli že 49 smrtnih žrtev

Tirana, 29. novembra - Albanski premier Edi Rama je sporočil, da so po torkovem rušilnem potresu v državi našteli že 49 smrtnih žrtev. Med njimi so tudi otroci. Na seji vlade v Tirani je sporočil še, da so dobili za pet milijonov evrov in milijon dolarjev donacij za pomoč in obnovo. Pomoč pa še prihaja, je dejal.

Albanija, Tirana.
Albanijo je stresel močan potres z magnitudo 6,4, ki so ga čutili po vsem Balkanu. Potres je zahteval več smrtnih žrtev, več sto ljudi je ranjenih, povzročil pa je tudi veliko gmotno škodo.
Foto: ATA/STA
Arhiv ATA/STA

Rama je danes tudi sporočil, da se v državi začenja ocenjevanje škode po rušilnem potresu, ki je državo stresel v torek. Medtem so tudi že ustavili iskanje morebitnih preživelih med ruševinami v mestih Thumani in Drač.

Premier je napovedal še, da tiste, ki so ostali brez strehe nad glavo, selijo iz zasilnih šotorskih bivališč v hotele. Brez strehe nad glavo ostalo 3480 ljudi. Samo v Draču je bilo uničenih ali poškodovanih okoli 700 objektov. Skupaj pa naj bi jih bilo v vsej državi poškodovanih več kot 1200.

ms/vb/ms
© STA, 2019