NSi bo na kongresu sprejemala prenovljeni program Za vse ljudi

Maribor, 17. novembra - Delegati, drugi člani in simpatizerji NSi se bodo danes v Mariboru sešli na programskem kongresu stranke, na katerem bo približno 500 delegatov sprejemalo prenovljeni temeljni program stranke z naslovom Za vse ljudi. Na kongresu naj bi se NSi dokončno opredelila za sredinsko stranko.

Ljubljana, glavno tajništvo NSi.
Novinarska konferenca predsednika NSi Mateja Tonina ob 19. obletnici ustanovitve stranke, na kateri so predstavil načrte pred jesenskim kongresom in spregovoril o aktualnem političnem dogajanju.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Temeljni program v NSi prenavljajo, ker se je svet v zadnjem desetletju toliko spremenil, da je treba najti rešitve za nove izzive, so pred kongresom za STA pojasnili v NSi. Med temi izzivi navajajo migracije, podnebne spremembe, digitalizacijo in nove tehnologije, varovanje okolja in demografske izzive.

Predsednik stranke Matej Tonin je ob robu sveta NSi v začetku meseca poudaril, da bo stranka na kongresu jasno in odločno povedala, da se umešča v politično sredino. Svojih temeljnih vrednot pa v prenovljenem programu vendarle ne bo spreminjala.

pa/bg
© STA, 2019