Ob dnevu slovenske hrane pozivi k zavedanju o pomenu lokalnih živil

Ljubljana, 15. novembra - Potrošniki s kupovanjem lokalne hrane omogočamo preživetje kmetij, podeželja in živilske industrije ter s tem dolgoročno prispevamo k prehranski varnosti, je v poslanici ob dnevu slovenske hrane poudarila ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec. Pozvala je k premisleku o načinu prehranjevanja in izbiri živil.

Ljubljana.
Tradicionalni slovenski zajtrk.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Dan slovenske hrane tudi tokrat spremlja tradicionalni slovenski zajtrk, v okviru katerega so več kot 270.000 otrokom v vrtcih in osnovnih šolah za zajtrk ponudili kruh z maslom in medom, jabolko ter mleko.

Zajtrka z otroki so se udeležili tudi predstavniki države in drugih institucij. Na strani kmetijskega ministrstva sta se ga med drugim udeležila državna sekretarja Jože Podgoršek in Damjan Stanonik, kruh z maslom in medom, jabolko ter mleko pa si je za zajtrk med drugim privoščil tudi predsednik republike Borut Pahor.

mlu/jes/jes
© STA, 2019