Gostilna pri Lojzetu in Ana Roš najboljša po izboru Gault&Millau

Ljubljana, 14. novembra - Gostilna pri Lojzetu - Dvorec Zemono je najboljša restavracija, Ana Roš pa najboljša kuharska mojstrica za leto 2020 po izboru Gault&Millau Slovenija. Šest slovenskih restavracij se bo v prihodnjem letu ponašalo s štirimi kuharskimi kapami, so sporočili iz priljubljenega kulinaričnega vodnika.

Zemono.
Dvorec Zemono.
Foto: Domen Grögl/STA
Arhiv STA

Inšpektorji Gault&Millau Slovenija so letos obiskali preko 180 restavracij ter pozornost namenili celotnemu doživetju gosta. Na osnovi njihovih ocen Gault&Millau Slovenija v letošnjem vodniku predstavlja 157 restavracij, 57 vinarjev in 12 malih pivovarn.

Kot novost se v vodnik uvršča tudi več kot 20 kmečkih turizmov in prepoznavne slovenske živilske izdelke. Vodnik je obogaten tudi s fotografijami Slovenije in doživetji, ki nosijo znak Slovenia Unique Experiences.

mg/bg/bg
© STA, 2019