Ditko približal ljudem jezikovne priročnike

Maribor, 13. novembra - Na inštitutu za medijske komunikacije mariborske fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko se končuje dvoletni projekt promocije spletnih jezikovnih priročnikov Ditko. Kot je danes povedala strokovna vodja projekta Darinka Verdonik, se je pokazalo, da uporabniki poznajo le posamezne slovarske portale, pa še te zelo površinsko.

Maribor, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.
Novinarski zajtrk ob koncu projekta Moj jezik v digitalnem svetu (Ditko), ki je potekal pod okriljem Inštituta za medijske komunikacije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.
Vodja projekta Suzana Žilič Fišer in strokovna vodja projekta Darinka Verdonik.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Med drugim so vzpostavili spletno stran ditko.si, na kateri so na enem mestu zbrani vsi spletni jezikovni priročniki, ki so trenutno na voljo za slovenščino.

Na družbenih omrežjih so objavljali praktične primere v pomoč pri morebitnih jezikovnih dilemah ter izvajali delavnice, na katerih so različne skupine prebivalstva seznanjali s pomenom pravilne rabe slovenskega jezika in spletnimi sredstvi, s katerimi si lahko pri tem pomagajo.

ase/tv
© STA, 2019