Obdolženi zaradi smrtne nesreče pri Vranskem danes z zagovori

Celje, 11. novembra - Na celjskem okrožnem sodišču je danes stekla glavna obravnava zaradi prometne nesreče pri Vranskem, v kateri sta pred petimi leti umrla 17-letnica in 30-letni moški. Nekdanji direktor komunalnega podjetja Energetika projekt Marko Krajnc, zastopnik podjetja Janko Drča in preglednik Štefan Kuserbanj so v pisnih zagovorih krivdo zanikali.

Celje, celjsko okrožno sodišče.
Začetek glavne obravnave zaradi prometne nesreče pri Vranskem, v kateri sta pred petimi leti umrla 17-letnica in 30-letni moški.
Obdolženi preglednik Energetike projekt Štefan Kuserbanj, nekdanji direktor Energetike projekt Marko Krajnc in zastopnik podjetja Janko Drča.
Foto: Lili Pušnik/STA

Tožilka Simona Razgoršek Kuzman obdolženim očita kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti s smrtnim izidom.

Obdolženi Krajnc je v prebranem zagovoru poudaril, da mu je neizmerno žal za tragični dogodek, ki pa ni bil posledica njegovega ravnanja.

Kuserbanj je zavrnil očitek tožilstva, da je bil malomaren pri svojemu delu. Dejal je, da je zadnji pregled opravil dve uri pred prometno nesrečo in takrat ni ugotovil nobenih naplavin. Po posebnih ukrepih zato ni bilo potrebe, je dejal.

lpc/td
© STA, 2019