Ljutomerski policisti pri domačinu odkrili zalogo orožja

Murska Sobota, 4. novembra - Ljutomerski policisti so prejšnji teden na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 55-letnem občanu zaradi suma, da nedovoljeno poseduje orožje in strelivo. Nekaj kosov orožja jim je izročil sam še pred njihovim vstopom v njegovo domovanje, še več pa so policisti našli med hišno preiskavo.

Murska Sobota.
Ljutomerski policisti so med hišno preiskavo pri 55-letnem občanu zasegli več kosov orožja. Nekaj kosov orožja jim je izročil sam še pred njihovim vstopom v njegovo domovanje, še več pa so policisti našli med hišno preiskavo.
Foto: PU Murska Sobota

Pred hišno preiskavo je osumljeni policistom izročil revolver, dve puški, več nabojnikov in nabojev različnih kalibrov. Ko so policisti nadaljevali s hišno preiskavo, so v posebej prirejenem prostoru našli med drugim še avtomatsko puško ter še eno puško in pištolo.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, bodo policisti nadaljevali z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Za to je zagrožena kazen od šestih mesecev do pet let zapora.

ase/td
© STA, 2019