Kurz začel pogovore o oblikovanju nove avstrijske koalicije

Dunaj, 8. oktobra - Vodja Avstrijske ljudske stranke ÖVP Sebastian Kurz, ki je v ponedeljek prejel mandat za sestavo vlade, je danes začel pogovore o oblikovanju koalicije. Vodja socialdemokratov SPÖ Pamela Rendi-Wagner, ki se je prva srečala s Kurzem, je pogovore označila za prijateljsko izmenjavo. O podrobnostih nista govorila.

Avstrija, Dunaj.
Vodja Avstrijske ljudske stranke (ÖVP) Sebastian Kurz, ki je v ponedeljek prejel mandat za sestavo vlade, je danes začel pogovore o oblikovanju koalicije. Vodja socialdemokratov (SPÖ) Pamela Rendi-Wagner, ki se je prva srečala s Kurzem, je pogovore označila za "prijateljsko izmenjavo".
Foto: dpa/STA

Povedala je še, da sta zelo površinsko razpravljala o glavnih temah. Morebitnih pogojev še niso določali, je dodala. Ali se bodo pogovori med strankama, ki sta na nedavnih volitvah zasedli prvo in drugo mesto, nadaljevali, je po besedah vodje SPÖ odvisno od ÖVP.

Rešitve za prihodnost deloma potrebujejo tudi spremembe. Zavzemajo se za reforme na področjih zdravstva, izobraževanja in oskrbe. Rendi-Wagnerjeva je izpostavila pomen boja proti podnebni krizi.

blm/vb/blm
© STA, 2019