Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na podnebnih protestih v Avstraliji 300.000 ljudi

Sydney, 20. septembra - V Avstraliji, kjer so se začeli globalni podnebni protesti, je danes na ulice prišlo najmanj 300.000 ljudi. Po navedbah organizatorjev, gibanja Petki za prihodnost, je udeležencev skoraj enkrat več kot na prejšnjem tovrstnem zborovanju, ta številka pa bi bila lahko še višja, saj še nimajo vseh podatkov.

Avstralija, Sydney.
Po vsem svetu danes potekajo množični podnebni protesti, ki bodo pospremili zasedanje Generalne skupščine ZN in svetovne voditelje pozvali k odločnemu podnebnemu ukrepanju.
Foto: dpa/STA

O množičnih protestih med drugim poročajo iz Sydneyja in Melbournea. V Sydneyju se je po podatkih policije zbralo okoli 50.000 ljudi, med njimi številni šolarji.

Proteste je podprlo okoli 2500 avstralskih podjetij iz vse države. Številni so zaposlenim dovolili, da odidejo iz službe in se pridružijo protestom.

Množični podnebni protesti, ki bodo pospremili zasedanje Generalne skupščine ZN in svetovne voditelje pozvali k odločnemu podnebnemu ukrepanju, so danes in prihodnji teden napovedani po vsem svetu.

mg/mc/mg
© STA, 2019